GEHOORZAAMHEIDSTRAINING 1 (puberteit) - keuze voor clickertraining

gehoorzaamheidstraining

Waarom gehoorzaamheidstraining?

De puppytijd is voorbij! De puberteit begint! Al lijkt het deze periode dat de puppytraining voor niets is geweest. Dat is het zeer zeker niet! Hormonen en angst zijn de twee kernwoorden van deze periode. Uw hond is ineens gevoeliger voor prikkels van buitenaf en “doof” voor uw commando’s. Ze gaan op ontdekking! Geef uw ongehoorzame puber absoluut niet op! Deze fase gaat ook weer voorbij. Houdt u vol dan is uw hond u eeuwig dankbaar en heeft u een trouwe vriend voor het leven. 

Het is verstandig om een gehoorzaamheidstraining te volgen om uw hond te leren en te herinneren welk gedrag u van hem wenst in deze lastige puberfase. Oefeningen die eventueel in de puppycursus zijn behandeld worden uitgebreid. Voor gewenst gedrag die al onder commando staan (al zijn aangeleerd) worden de snacks afgebouwd. Het belangrijkste is nog steeds dat uw hond aandacht heeft voor u. Dan en alleen dan is leren mogelijk. 

De cursus wordt gegeven bij u aan huis en rondom uw directe woonomgeving en bestaat uit een intake gesprek waarin u uw wensen en eventuele verwachtingen aan kunt geven en 10 praktijklessen van een half uur.  Indien u kiest voor clickertraining hanteer ik één extra les voor het introduceren van de clicker. Tijdens de oefeningen wordt rekening gehouden met de groei van uw hond. Daarnaast is socialisatie nog steeds van groot belang. 

Wat heeft u nodig voor de cursus?

Halsband met riem (± 1.50 mtr) (Geen uitrollijn)

Kleine beloningsnacks + trainingstasje (heuptasje)

Eventueel een clicker