Gehoorzaamheidstraining - vervolgcursus 1(puberteit nadert)

hond bijt heel veel puberteit hond hond bijt schoenen hond luistert niet volgt commando's niet op. Hond in puberteit Gehoorzaamheidstraining hond Almelo wierden enter bornerbroek borne zenderen alberen privétraining hond enter geesteren training aan huis

Waarom een vervolgcursus?

De puppytijd is voorbij! De puberteit begint! Al lijkt het deze periode dat de puppytraining voor niets is geweest. Dat is het zeer zeker niet! Hormonen en angst zijn de twee kernwoorden van deze periode. Uw hond is ineens gevoeliger voor prikkels van buitenaf en “doof” voor uw commando’s. Ze gaan op ontdekking! Geef uw ongehoorzame puber absoluut niet op! Deze fase gaat ook weer voorbij. Houdt u vol dan is uw hond u eeuwig dankbaar en heeft u een trouwe vriend voor het leven. Bedenkt u zich hoe heerlijk het is samen op pad te kunnen!

Het is verstandig om een gehoorzaamheid aan te leren zodat in de puberteit u uw hond helpt te herinneren welk gedrag u van hem wenst in deze lastige puberfase. Oefeningen die eventueel in de puppycursus zijn behandeld worden uitgebreid. Voor gewenst gedrag die al onder commando staan (al zijn aangeleerd) worden de snacks afgebouwd. Het belangrijkste is nog steeds dat uw hond aandacht heeft voor u. Dan en alleen dan is leren mogelijk. 

De cursus wordt gegeven bij u aan huis en rondom uw directe woonomgeving en bestaat uit 8 praktijklessen van een half uur en 1 theorieles. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de groei van uw hond. Daarnaast is socialisatie nog steeds van groot belang. 

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met: 

  1. Het vasthouden van de aandacht.
  2. Komen met meer afleiding en spel.
  3. Wandelen zonder trekken (commando naast)
  4. Wachten (onder diverse omstandigheden)
  5. Blijven (uit zicht van de eigenaar).
  6. Van kant wisselen tijdens het wandelen (commando wissel).
  7. Volg (aangelijnd en los).
  8. Commando plat (controle op wondjes, teken en oren).
    Afhankelijk van het ras en de wensen van de eigenaar komt het regelmatig voor, dat andere onderdelen aan bod komen.
 

Wat heeft u nodig voor de cursus?

Halsband/tuig met riem (± 2.50 mtr) (Geen uitrollijn)

Kleine beloningssnacks + trainingstasje (heuptasje)

De kosten voor deze cursus (op basis van 9 lessen) zijn € 315,-