Ongewenst gedrag en geduld!

Wat ben jij geduldig…! Word je nooit boos?

NEE! Als ik boos zou worden op een hond schaad dit zijn vertrouwen en maak ik hem alleen maar onzeker. Wanneer een hond ongewenst gedrag laat zien is het aan mij de eigenaren te leren welke commando’s (cues) de hond aangeleerd kunnen worden en die je vervolgens kunt vragen. Als eigenaar zul je jezelf de vraag moeten stellen …. Wat wil ik wél graag zien van mijn hond? Wat je wél wilt is namelijk trainbaar! Ik krijg dan ook regelmatig de vraag … kun je hem dit afleren? NEE, maar ik kan wel ander gedrag aanleren, zodat ongewenst gedrag uiteindelijk verdwijnt of vermindert.  Hoe??? Door duidelijk voor ogen te hebben wat je wél wilt, geduld en doorzettingsvermogen!

Bovenstaand is uiteraard niet van toepassing wanneer je hond pijn of fysieke ongemakken heeft. Bij twijfel raadpleeg jouw dierenarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *