Mijn naam is Chanine Wiertz-Janssen, ik ben een geboren Almelo’er. Getrouwd, moeder van 3 en eigenaar van 2 honden.

Na heel veel jaar gewerkt te hebben als administratief medewerkster in de orthopedie kwam ik in 2018 in aanraking met de Nationale Reserve. Een legeronderdeel die je naast je dagelijkse baan kan vervullen.

Als soldaat kreeg ik de mogelijkheid om voor 2 weken naar Zweden te kunnen. Uiteraard vergde dat veel overleg en geregel maar het lukte uiteindelijk. In Zweden werd de basis beveiligd door honden die getraind waren op basis van beloning in plaats van correctie. Nou was ik altijd al een dierenliefhebster maar dit deed bij mij de vonk ontbranden. Dit wou ik ook!

Terug in Nederland heb ik mij ingeschreven bij de Martin Gaus Academie voor de opleiding Kynologisch Instructeur. Met de diploma’s op zak kon de reis beginnen. 

Ervaring heb ik opgedaan bij meerdere hondenscholen. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen bedrijf te starten. Eenmaal  gestart kreeg Corona ons in de greep. Aangezien hondenscholen dicht moesten kon de start van mijn bedrijf niet chaotischer beginnen. Iedereen wilde een pup en het maakte mensen niet uit waar de pup vandaan kwam, wat de pup moest kosten of welke problemen ze tegen gingen komen.

Corona was voor mens EN dier een ramp. Veel hondeneigenaren kwamen tot de ontdekking dat het misschien toch niet de juiste keuze was en veel honden belanden in het asiel. Daarnaast vierde de broodfok hoogtij.

Maar gelukkig zijn we nu weer terug naar normaal.

Mensen kunnen weer weloverwogen een keuze maken, veel honden kregen uiteindelijk toch hun gouden mandje en broodfok wordt weer aangepakt.

 

Ook voor mij betekende dit aanpassen maar toen en nu gaat kwaliteit boven kwantiteit.

Met je hond naar cursus gaan heeft alleen zin als de hond en zijn eigenaar wat leren. 

Als aan het eind van de cursus zowel  hond als eigenaar een hechtere band hebben gekregen en zowel mens als dier tevreden zijn dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Mijn opleidingen

Kynologisch Instructeur is een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen hondencursussen mag geven. Hierdoor ontstaan enorme kwaliteitsverschillen waardoor hondeneigenaren niet weten waar ze aan toe zijn. Bij mij bent u ervan verzekerd, dat de juiste nodige opleidingen zijn behaald en ik de kennis onderhoud en uitbreid door bij – en nascholing  te volgen. Een goed opgevoede hond is belangrijk! Ze maken samen met ons deel uit van de maatschappij. Onderwerpen zoals opvoeding en gedrag komen iedere cursus aan bod.

Zo til ik het vak van  Kynologisch Instructeur naar een hoger niveau! Het is een serieus beroep!

Behaalde opleidingen:

Kynologisch Instructeur 1 “Gedragsleer” – 2019 – Martin Gaus Academie te Lelystad

Kynologisch Instructeur 2 “Trainingstechnieken” – 2019 – Martin Gaus Academie te Lelystad

Kynologisch Instructeur 3 “Kennis verdiepen en overdragen” – 2020 – Martin Gaus Academie te Lelystad

EHBO bij honden voor instructeurs – 2020 – Martin Gaus Academie te Lelystad

Bij- en nascholing:

Ras en Gedrag voor instructeurs – 7 maart 2020 – Martin Gaus Academie te Lelystad (CKI: 20B, NVH: 3 punten, SPPD: 5 punten)

Het Hondenschool Instructeurs Congres – 28 augustus 2021 (CKI/Raad van Beheer: 30 punten, categorie A. SPPD: 7 punten, NVGH 3 punten)

Professionele hulp aan honden uit Oekraïne – 19 april 2022 – Martin Gaus Academie / Edupet (NVGH 2 PE punten)

Karakterbeoordeling bij pups -27 september 2022 – Martin Gaus Academie / Edupet (CKI: 30A, NVGH: 3 punten, SPPED: 8 punten)

Balans en Coördinatie – 14 november 2023 – Martin Gaus Academie / Edupet (RvB A30, NVGH 3 punten)