PUPPYCURSUS

Puppycursus Almelo Wierden Enter Bornerbroek Borne Zenderen Geesteren Socialisatie pup niet trekken aan de lijn chanine wiertz privétraining pup hond en baby hond en kind loslopen pup

Wat houd de puppycursus in?

Het ideale moment om te starten met de puppycursus is wanneer je pup een weekje aan zijn nieuwe omgeving heeft kunnen wennen maar het liefst wel voor de leeftijd van twaalf weken.  De meeste eigenaren starten na de laatste inenting met twaalf weken. Dit is een periode waarin de “angstfase” begint. Om dan te starten kan beangstigend zijn voor uw pup. Daarnaast is de puppytijd heel kort en intens. Om vroeg te starten legt u een basis om een goede band op te bouwen en leren jullie elkaar begrijpen

In deze puppycursus leg ik de nadruk op de relatie tussen jou en je hond en hoe je hond leert. We leggen tevens de basis van de eerste commando’s. De puppycursus wordt gegeven bij jou aan huis en rondom de directe woonomgeving en bestaat uit 1 theorieles en 8 praktijklessen van een 30 minuten training en een kwartier nabespreken.  

Tijdens de theorieles behandel ik met je de leeftijdsfases, lichaamstaal en de behoeftes van uw hond die van invloed zijn tijdens het leerproces en krijg je tips over de opvoeding.

Tijdens de praktijklessen gaan we aan de slag met:

  1. Aandacht voor elkaar! Aandacht is de basis voor alle andere oefeningen!
  2. Commando tussen (veiligheid pup)
  3. Socialisatie in de praktijk (kennismaking met alledaagse gebeurtenissen en hoe reageert je pup nu?)
  4. Begeleiding in het voorkomen van gedragsproblemen
  5. De start naar zelfbeheersing (zodat jij rustig een praatje kunt maken en je pup niet opspringt)
  6. Hoe wandel je met een pup.
  7. Wandelaars/joggers/fietsers negeren
  8. Basiscommando’s Zit/Lig/Blijf/Komen/Los/Wacht/Nee (niet doen)
  9. Voorbereiden op dierenarts-controle (tanden en oren kijken, poten voelen).

Wat kost het en wat krijg ik

De kosten voor de puppycursus zijn € 450,- en hier zit het volgende bij in:
– De cursus zoals hier boven beschreven staat
– Puppypakket van Farmfood
– Uitgeprinte versie van de theorieles
– Kortingskaart van Pet’s Place (Almelo)
– Contact via Whatsapp buiten de lesuren om
– Certificaat

Belangrijke informatie over de puppycursus

Pups hebben een kort concentratievermogen en ik let er nauwkeurig op, dat je pup niet overprikkeld raakt. Daarnaast is het belangrijk hun lichaam niet te overbelasten. Je kunt zelf de 5 minuten per leeftijdsmaand hanteren voor het wandelen. Is jouw pup 2 maand oud dan (2 x 5 min.=) 10 min. wandelen.

Wat heb je nodig voor de cursus?

Bij voorkeur een goed tuig (ook via mij verkrijgbaar) of halsband met riem (± 2.50 mtr) (Geen uitrollijn)

Kleine beloningsnacks + trainingstasje (heuptasje)

Clicker

 

PERIODE

Secundaire Socialisatie (7-12 weken)

Deze periode gaat de pup naar jou als eigenaar. GEFELICITEERD! Hier ligt bij jou de taak je pup stapsgewijs de wereld te laten ontdekken en hem hiermee vertrouwd te maken. Alle tijd en aandacht, die aan deze periode wordt besteed verdien je dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode krijg je niet meer terug. Het gedrag en karakter wordt gedeeltelijk bepaald door zijn erfelijke aanleg, maar ook door invloeden van buitenaf. Ervaringen die worden opgedaan bepalen voor een groot deel hoe het gedrag van een hond is. Training (puppycursus) helpt je gewenst gedrag aan te leren.

Vanaf 13/16 weken begint de pré-puberteit. In deze periode leert je pup, via stoeispelletjes en uitdagend gedrag, welk gedrag hem het meest oplevert. De pup is bezig om zijn grenzen te verleggen en te kijken welke privileges hij kan krijgen. Deze periode gaan ze ook leren hoe hard ze mogen bijten. Aansturen van gewenst gedrag door training en consequent te blijven is nu van groot belang.