PUPPYCURSUS

Puppycursus Almelo Wierden Enter Bornerbroek Borne Zenderen Geesteren Socialisatie pup niet trekken aan de lijn chanine wiertz privétraining pup hond en baby hond en kind loslopen pup

Wat houd de puppycursus in?

Het ideale moment om te starten met de puppycursus is wanneer uw pup acht weken oud is.  De meeste eigenaren starten na de laatste inenting met twaalf weken. Dit is een periode waarin de “angstfase” begint. Om dan te starten kan beangstigend zijn voor uw pup. Daarnaast is de puppytijd heel kort en intens. Om vroeg te starten legt u een goede basis een goede band op te bouwen.  In deze puppycursus leg ik de nadruk op de relatie tussen u en uw hond. We leggen tevens de basis van de eerste commando’s. De puppycursus wordt gegeven bij u aan huis en rondom uw directe woonomgeving en bestaat uit een intake gesprek waarin u uw wensen en eventuele verwachtingen aan kunt geven, 1 theorieles en 9 praktijklessen van een half uur. 

Tijdens de theorieles behandel ik met u de leeftijdsfases, lichaamstaal en de behoeftes van uw hond die van invloed zijn tijdens het leerproces en  krijgt u tips over de opvoeding.

Tijdens de praktijklessen gaan we aan de slag met:

  1. Aandacht voor elkaar! Aandacht is de basis voor alle andere oefeningen!
  2. Socialisatie in de praktijk (kennismaking met alledaagse gebeurtenissen en hoe reageert uw pup nu?)
  3. Naamoefening
  4. De start naar zelfbeheersing (zodat u rustig een praatje kunt maken en de pup niet opspringt)
  5. Hoe wandelt u met een pup.
  6. Wandelaars/joggers/fietsers negeren
  7. Basiscommando’s Zit/Lig/Blijf/Komen/Los/Wacht/Nee (niet doen)
  8. Dierenarts controle (tanden en oren kijken, poten voelen).
  9. De eerste voorzichtige kennismaking met vuurwerk (sterretjes)
De kosten voor deze cursus zijn € 350,-

Belangrijke informatie over de puppycursus

Pups hebben een kort concentratievermogen en ik let er nauwkeurig op, dat uw pup niet overprikkeld raakt. Daarnaast is het belangrijk hun lichaam niet te overbelasten. U kunt zelf de 5 minuten per leeftijdsmaand hanteren voor het wandelen. Is uw pup 2 maand oud dan (2 x 5 min.=) 10 min. wandelen.

Wat heeft u nodig voor de cursus?

Halsband met riem (± 1.20 / 1.50 mtr) (Geen uitrollijn)

Kleine beloningsnacks + trainingstasje (heuptasje)

 

PERIODE

Secundaire Socialisatie (7-12 weken)

Deze periode gaat de pup naar u als eigenaar. GEFELICITEERD! Hier ligt bij u de taak uw pup stapsgewijs de wereld te laten ontdekken en hem hiermee vertrouwd te maken. Alle tijd en aandacht, die aan deze periode wordt besteed verdient u dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode krijgt u niet meer terug. Socialiseren kan onbedoeld omslaan in traumatiseren, dus belangrijk, dat dit goed gebeurt. Daarnaast is het belangrijk een goede balans te vinden tussen ontdekken en ervaringen te verwerken. Het gedrag en karakter wordt gedeeltelijk bepaald door zijn erfelijke aanleg, maar ook door invloeden van buitenaf. Ervaringen die worden opgedaan bepalen voor een groot deel hoe het gedrag van een hond is. Training (puppycursus) helpt u gewenst gedrag aan te leren.

Vanaf 13/16 weken begint de pré-puberteit. In deze periode wordt bepaald, via stoeispelletjes en uitdagend gedrag, welke plaats uw pup binnen de roedel bereikt. Stoeispelletjes zijn dus statusbepalende spelletjes. De pup is bezig om zijn grenzen te verleggen en te kijken welke privileges hij kan krijgen. Deze periode gaan ze ook leren hoe hard ze mogen bijten. Aansturen van gewenst gedrag door training en daar consequenties aan te verbinden is nu van groot belang.