Vervolgcursus I (puberteit nadert)

hond bijt heel veel puberteit hond hond bijt schoenen hond luistert niet volgt commando's niet op. Hond in puberteit Gehoorzaamheidstraining hond Almelo wierden enter bornerbroek borne zenderen alberen privétraining hond enter geesteren training aan huis

Waarom een vervolgcursus?

De puppytijd is bijna voorbij en de “puberteit” nadert.  De “puberteit” start ongeveer als je hond tussen de 6 en 12 maand oud is. Dit is afhankelijk van het ras en de grootte van je hond.

 

Al lijkt het in deze periode dat de puppytraining voor niets is geweest maar dat is het zeer zeker niet! Hormonen en angst zijn de twee kernwoorden van deze periode. Jouw hond is ineens gevoeliger voor prikkels van buitenaf en kan weer wat angstiger reageren op bepaalde voorwerpen en geluiden. Je hond heeft je nu harder nodig dan ooit!

Geef vooral niet op want dan heb je een trouwe vriend voor het leven. Bedenk hoe heerlijk het is samen op pad te kunnen gaan en volledig op elkaar te kunnen bouwen.

 

Het is verstandig om je hond de nodige uitdaging te bieden en te blijven investeren zodat in de puberteit jij jouw hond helpt herinneren welk gedrag jij van hem wenst in deze lastige puberfase. Oefeningen die in de puppycursus zijn behandeld worden uitgebreid. Voor gewenst gedrag die al onder commando staat (al zijn aangeleerd) worden de snacks afgebouwd. Het belangrijkste is nog steeds dat jouw hond aandacht heeft voor jou. Dan en alleen dan is leren mogelijk. 

De cursus wordt gegeven bij jou  thuis en rondom jouw directe woonomgeving en bestaat uit 8 praktijklessen van 45 minuten (half uur training  en een kwartier nabespreking)  en 1 theorieles. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de groei van jouw hond. Daarnaast is socialisatie nog steeds van groot belang. 

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met: 

  1. Het vasthouden van de aandacht.
  2. Komen met meer afleiding en spel.
  3. Netjes naast je lopen (op de stoep)
  4. Wachten (onder diverse omstandigheden)
  5. Blijven (uit zicht van de eigenaar).
  6. Van kant wisselen tijdens het wandelen (commando wissel).
  7. Volg (aangelijnd en los). Je hond mag zich even niet laten afleiden
  8. Commando plat (controle op wondjes, teken en oren).
    Afhankelijk van het ras en de wensen van de eigenaar komt het regelmatig voor, dat andere onderdelen aan bod komen.
 

Wat heeft u nodig voor de cursus?

Halsband/tuig met riem (± 2.50/3 mtr) (Geen uitrollijn)

Kleine diverse beloningssnacks + trainingstasje (heuptasje)

De kosten voor deze cursus (op basis van 9 lessen) zijn € 450,-